A rajongóknak, érdeklődőknek...

Vélemények PC-s, konzolos kiegészítőkről, játékokról és egyebekről...

Friss topikok

Linkblog

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

HTML

Dante's Inferno (Xbox 360)

2010.02.11. 20:30 | vanhelzing | Szólj hozzá!

Kicsit későn de végülis sikerült időt szakítanom a Dante's Inferno tesztelésének. A főbb dolgokat nem írnám le még egyszer csak röviden a történetről: főhősünk Dante aki a III. Kereszteshábórúban vesz részt, de sajnos mielött komolyabban beleélnénk magunkat a pogányok és a szaracénok gyilkolásába, főhősünk gyorsan elhalálozik. A halált legyőzvén megkapjuk az egyik fegyverünket a kaszát. A játék ezután felveszi a sztori fő vonalát vagyis, hogy Lucifer elrabolta a csajunkat, így nekünk kell végigküzdenünk magunkat a Pokol 9 körében (Pokol tornáca, bujaság, falánkság, kapzsiság, harag, eretnekség, erőszak, csalás, árulás), hogy megmentsük őt.

Wonderful or Ugly Hell?!

A grafika az átvezetőkben nagyon jól sikerült ezért nagy dícséret illeti Visceral szakembereit. Eléggé elszomorodtam, hogy magában a játékban a grafika már annyira nem kiemelkedő mint amilyennek a demóban tünt. Sajnos a kamerakezelés miatt nem "gyönyörködhetünk" a Pokol tájaiban. A kameráról még ejtenék egy-két szót: nos ez az egyik rákfenéje a játéknak nagyon nem találták el, hiszen egyszer nagyon "alulról" látjuk a főhőst, míg a platformos/ugrálós részeknél gyakran meghaláshoz vezet, hogy nem látjuk át a teret.

Go to Hell!

A játékmenetről annyit, hogy a pályák elég monotonok továbbra is a "bevélt" receptet alkalmazták: megyünk, megyünk, egyszercsak egy nagyobb térre érünk, hátunk mögött lezáródik a visszafele út, jönnek az ellenségek, legyőzésük után megnyílik az út előre, majd megyünk és megyünk megint. Sajnos nem sok ujdonságot tud felmutatni e téren a játék. A Pokolbéli utazásunk során találkozunk számos történelmi személlyel akiket vagy megbüntetünk vagy megszenteljük(ami egy bugyuta ügyességi játékkal lehet megtenni). Ezért természetesen tapasztalati pontokat kapunk amiket különféle képességekre tudunk elkölteni. Aki most kezdené a játékot annak azt tanácsolom, hogy az elején válasszon, hogy Holy vagy Unholy-ra akar-e gyúrni mivel nem nagyon lehet mind a két ágat teljesen kimaxolni. értelemszerűen ha az Unholy ágat fejlesztjük akkor a kaszánk, ha Holy ágat akkor pedig a keresztünk erősödik.Nem beszéltem még a relikviákról amiket egy-egy boss legyőzése után illetve Vergilius(aki kísér minket az utazásunk során) is ad egy-két darabot.Ezek a tárgyak különféle bónuszokat ad már meglévő tulajdonságainkhoz, így jól összeválogatva Dantét igazi pusztitó géppé lehet alakítani.Két fő fegyverünk van a kasza illetve Beatrice keresztje. Amivel még túl tudjuk élni a Pokol szörnyeivel való találkozást azok a varázslatok van abból is pár darab és egy-kettő igen hasznos ha szorult helyzetbe vagyunk.

Összegzés

Sajnos nem lett olyan jó a játék mint amire számítottam, de azért érdemes egyszer-kétszer végigjátszani márcsak az irodalmi vonatkoztatása miatt is. De az tény, hogy ha megjelenik a God of War 3 ezt a játékot gyorsan el fogják felejeteni. Nagyon kár érte, hiszen akár egy  kiemelkedő AAA kategóriás játékot is csinálhattak volna. Fájó szívvel adtam ezt a pontszámot, de sajnos nem nagyon érdemel többet. Végezetül csak annyit, hogy Dante Isteni színjátéka 3 kötetből áll (Pokol, Purgatórium, Paradicsom), meg ugye a játék is úgy fejeződött be, úgyhogy itt is számithatunk folytatásra.

                                                                                                        

8/10

Kiadó: EA

Fejlesztő: Visceral Games

Típus: akció, hack & slash

(a teszt az Xbox 360-as verzió alapján készült)

 

Címkék: teszt tesztek xbox 360 games x360 dantes inferno

A bejegyzés trackback címe:

https://gamerhns.blog.hu/api/trackback/id/tr351751028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása