A rajongóknak, érdeklődőknek...

Vélemények PC-s, konzolos kiegészítőkről, játékokról és egyebekről...

Friss topikok

Linkblog

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

HTML

Forza Motorsport 3

2009.12.16. 18:34 | vanhelzing | Szólj hozzá!

  Több mint 400 autó és 110 pálya. Első látásra így tudnám jellemezni a játékot. Amikor először vettem kézbe a játék dobozát,
kicsit meglepődtem hogy 2 DVD-t foglal el a játék, aztán láttam, hogy a második DVD "csak" amolyan bonus disc, ami +100 autót és pár pályát tartalmaz.

Játékmenet

  A játékot betéve rögtön látjuk, hogy a menüt nem csicsázták agyon, teljesen letisztult és egyszerű. A játék évadokra van osztva, ahogy haladunk előre egyre jobb versenyeken vehetünk részt és egyre több tapasztalati pontot kaphatunk, mert bizony ilyen is van a játékban: minden szintlépésnél egy gyártó megajándékoz minket egy autóval. Összesen 50 szint van a pilótának, és minden autónak 5 szint. Az egyes évadokban 2 hetenként vannak úgynevezett évadjátékok, amikor "C" vagy "A" kategóriás autóval vehetünk részt, ezek általában nagyon hosszúak és a végére már kicsit unalmasak. De az is igaz, hogy ezek adják a legtöbb pénzt, ergo nem ajánlatos kihagyni egyet sem. Mint ahogy azt kitalálhattátok, az autók osztályokba vannak sorolva, ezek a következők: 7 szériakategóriába (F, E, D, C, B, A és S) és 3 versenykategóriába (R3, R2, R1), illetve van egy úgynevezett X kategória is amibe a 999-es teljesítményindexű kocsik tartoznak. Az irányitásnál néhány autóval voltak kisebb gondok, amik nem akartak rendesen kanyarodni, vagy "túl" jól kanyarodnak.

 

Uram, elvinne egy körre a Ferrari FXX-ével?

  A teszt elején említettem, hogy több mint 400 autó van a játékban, minden nagy autógyártótól van járgány, hogy csak a nagyobbakat említsem: Ferrari, Lamborghini, Porsche, Volkswagen. Akit pontosan érdekel, hogy melyik járgányokat irányithatjuk, annak ezt a weboldalt ajánlom: forzamotorsport.net/en-us/ForzaMotorsport3/Carlist.aspx

  A játék grafikája egyszerűen pazar, szerintem egy autós játéknak ennél szebb grafika nem kell. A hangokról csak annyit, hogy nagyon szépek az autók hangjai, viszont nekem a zene ami a futamok alatt megy nem annyira tetszik. A pályák jól kidolgozottak és végre nemcsak egy stadionban száguldozhatunk, hanem hegyek között is (igaz az ilyen pályákból nincs túl sok) ami igazán nagy felüdülést ad egy-egy hosszabb verseny után.

Piros vagy kék?

  Nos a játékban természetesen tudunk tuningolni, illetve nagyon aprólékosan be tudunk állítani a fékek keménységétől, a felfüggesztésen át a guminyomásig szinte mindent, ami szem szájnak ingere. Ha már a fejlesztésnél tartunk meg kell említeni a pazar festést amit csinálhatunk. Rengeteg alap forma van de ezeket kedvünk szerint módosíthatjuk, tehát a lehetőségeink száma végtelen. Az egészen egyszerű formáktól kezdve a rendkívül bonyolultakig mindent meglehet csinálni. Az elkészült mesterműveket az aukciósházban eladásra bocsájthatjuk, hogy ezzel is a bevételünket növeljük.

Összegzés

  Bátran ajánlom ezt a játékot a szimulátorok szerelmeseinek, illetve azoknak is, akik csak most ismerkednek ezzel a műfajjal. Méltó a legjobb versenyjáték győztese címre amit az idei VGA-n szerzett.

                                                                                                        

9/10

Kiadó: Microsoft,

Fejlesztő: Turn 10 Studios

Típus: Autóverseny, Szimulátor

Dátum: 2009.10.13

Címkék: teszt xbox 360 games forza motorsport 3

A bejegyzés trackback címe:

https://gamerhns.blog.hu/api/trackback/id/tr951602733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása