A rajongóknak, érdeklődőknek...

Vélemények PC-s, konzolos kiegészítőkről, játékokról és egyebekről...

Friss topikok

Linkblog

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

HTML

Plants vs. Zombies teszt

2009.11.02. 01:00 | adam350 | Szólj hozzá!

  Szerettem volna végre egy tesztet írni, így egy könnyebbel kezdem: Plants vs. Zombies PC-re, Mac-re és iPhone-ra. A játék maga egyszerű, 2D-s, felül-oldalról nézős, tower defense stratégiai játék, mégis nagyon magával ragadó, és szinte abbahagyhatatlan.

Add az agyad!

  
A játék nevéből eredően növényekkel kell megfékezni az agyadra éhező zombik tömegét. Házunk elülső kertjében kezdjük a játékot, keresztül a hátsó kerten egészen a tetőnkig. Növényeket kell ültetnünk napfényért cserébe, hogy megállítsuk a zombikat, amik egyre nagyobb és erősebb hullámokban jönnek, és az agyunkra pájáznak. 40 erősen génkezelt növény közül választhatunk, ebből 8 fejlesztett változata az eredetinek, amit őrült Dave szomszédunktól vehetünk meg. Minden különleges zombi ellen van legalább egy hatásos növény. A választékban a napgyűjtőkön kívűl a lövöldőzőtől a robbanósig minden aranyos növényt megtalálunk pofás fejekkel.

Én házam, én váram...

  Elsőként adventure, kaland módban lehet kezdeni a játékot, majd szintenként lépve a többi mód is elérhető lesz. Eleinte kevés növénnyel rendelkezünk, és kevés fajta zombi is jön, de később troll méretű zombik is lesznek, és a fejedet kell használnod ahelyett, hogy csak erősítenéd a kerted, mert különben felemésztik a zombik. A játék kezdetén ki kell választanod milyen növényekkel indulsz, melyben segítenek a lista melletti zombik, amik várhatóak lesznek, így ki tudod találni milyen taktikát kéne alkalmazni. Kaland módban a játék során többek között növelhetjük a növénytárunk méretét, amelybe válogathatunk a kezdésnél, őrült Dave boltjában, és néha lövöldözés helyett bowlingoznunk kell a krumplikkal, hogy a zombikat ledöntsük. A menet végén pedig mindig valami új növényt kapunk, vagy egy fenyegető üzenetet a zombiktól, ami folytatja a játék történetét, ami habár nem sok van, de ebbe a játékban elég is szerintem.


"Braaaaaains!"

  Miután végigvittük a sztorit, rengeteg új játékmód lesz elérhető, amit csak ki lehet hozni növényből és zombiból. A játékot alig lehet megunni ezek után se, hiszen még saját növénykertet is kapunk, ahol a növényeinket gyűjtve és nevelgetve pénzt gyűjthetünk a még meg nem vásárolt dolgokhoz, majd ölhetjük a zombikat vagy akár a növényeket is ezekután.

Arcodra fagy a mosoly.

  A zene szuper, a játékélmény egyedi, a szövegek, zombik viccesek, és ezért szerintem nagyon élvezetes egy játék. De engem csak egy dolog zavar, hogy habár rengeteg hülye játékmódban játszhatunk, a mini-játékok mégsincsenek annyira megnyújtva, mint a sztori egy szintje, és ezért sajnálom például a zombotany módot többek közt. Addig is mindenkinek ajánlom a hivatalos honlapon lévő kedvcsináló flash változatot.



9/10
Plants vs. Zombies (PC, Mac, XBLA)
2009. május 5. - PopCap Games

Címkék: mac teszt pc iphone xbla plants vs zombies

A bejegyzés trackback címe:

https://gamerhns.blog.hu/api/trackback/id/tr831492183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása