A rajongóknak, érdeklődőknek...

Vélemények PC-s, konzolos kiegészítőkről, játékokról és egyebekről...

Friss topikok

Linkblog

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

HTML

PlayStation 3 Slim

2009.09.14. 22:41 | adam350 | Szólj hozzá!

 Igen. Ő. Elis mondom miért, mik a szempontjaim, stb.

1.: Legyen elálló: biztos nem fogok unatkozni, hiszen játékok vannak bőven. Hardverileg sem régi (~3 éves), de nem az a lényeg milyen régi, hanem hogy milyen technika. Megvan áldva Blu-Rayvel így mikor a család elér arra a szintre, hogy na gyerünk, élvezzük a képminőséget, biztos nem lesz az hogy hoppá, mivel játszunk le HD-filmet? =O Persze vannak kikerülési módszerek, tömörített változatok amik duplarétegű DVDre ráférnek, de azért más ha megvan valami eredetibe és mindent kihasználhatsz, pláne hogy a Blu-Ray már támogatja a netes letöltéseket a filmel kapcsolatban. Erről sokat nem tudok, így hagyom ezt a témát. Nem titok, azt is tudni lehet, hogy a 360 hátránya itt kezdődik. Most nem az én szemszögemből nézve, hanem a piacéról: egyre jobb, nagyobb, szebb játékok születnek, és lassan nem fér rá egy DL-DVDre a dolog. Persze valószínűleg akkor 2 DVD-s lesz, de így is elmarad méretben. Ez lényegtelen, de tény. Azt hiszem a szavatosságot kiütöttem.

2.: Ne fizessek olyanért, amiért nem szeretnék: játékokért szívesen fizetek, mert így helyes, és teljes mértékben kihasználhatom pl. a multiplayert. Blu-Ray filmek nem is olyan drágák, meg persze minnél idősebb annál olcsóbb. A PS3-on azon kívűl, hogy ha szeretnél valamit ténylegesen venni (játékot, filmet, stb.), természetesen fizetned kell, de semmi más költség nem akadályoz az élvezetben. Xbox esetében fizetni kell a hálózatért (Live), mert tudtommal még nem ingyenes. A költségeknél megemlíteném a tényt, amiért sokan a 360 mellett döntenek: a konzolt feltörték, bárki kedvére pakolgathatja a játékokat amelyiket szeretné, DVD vagy egy kábel áráért cserébe. De tudtommal, és ha jó a Microsoft gépellenőrző rendszere, amint megpróbálsz neten másokkal játszani letilt rögtön, vagy egy hónap múlva. Persze lehet megúszod. Olcsó megoldás, de nekem így sem éri meg.

Ha már megemlítettem az internetet, akkor nem hagyom ki azt se, hogy PlayStation-el tudsz böngészni netet, Boxon pedig nem. Már pedig ez sokszor elég jól jön.

3.: Külső: Habár nekem a duci PS3 jobban tetszik, emiatt mégsem veszem meg. A vékonyabb pedig praktikusabb, mert nem csak kisebb, de a fogyasztást is lefaragták. Míg a Sony vállalja a kockázatot, hogy indít PS3ból is Slimet, ezáltal és az árcsökkentés álltal növelve az eladásokat, a Microsoft marad a többször belülről újratervezett dobozánál. És mivel véleményezek, megkell mondjam nem tetszik, zúg (a régi fűnyírózajosokra gondolok, de azért ma sem tökéletes), és a normál méretű Xbox mellé, kapsz egy kiba**ott nagy tápot is külön, ami még egy hőforrás (gondolva a 3ledes hibákra, jobb volt hogy így csinálták). Sok mindent javítottak rajta, de nekem akkor sem tetszik.. 

+1.: Plusz egy, mert a PS3-ban volt Linux támogatás, ami nem volt egy rossz húzás, de a Slim-ben ezt kihagyták. Így ezt nem élvezhetem.

Ezeken kívűl persze még vannak szempontok, de lényegtelennek tartom. A fő kérdés ugye a grafika. Nos a Sony később adta ki a konzolját, erősebb masina is lett (abszolút nem sokkal -> WikiPedia), mégis olyan bonyolult, hogy a kezemen megtudnám számolni mik azok a játékok, amik kihozzák belőle a teljesítményt. Sokáig furcsáltam én is, hogy hogy lehet akkor ha erősebb a gép, hogy a PlayStation 3-on az élsimítás nem tökéletes. Számos tesztben láthatjuk, hogy szimplán nem tudják az időkorlát miatt rendesen megcsinálni a játékot PS3-ra, lásd GTA IV és régebbi játékok. Hála az égnek, fejlődik a technika, és ma már különbséget alig-alig látni. (Sokan próbálkoznak például lehúzásokkal, hogy a kontraszt állítások valamelyik konzolon gyengébbek, erősebbek, így a textúrák halványabbak (a fényerő csodákra képes)). A szinkronizálás bizonyos játékoknál nem tökéletes. Az Xbox előnye itt a felépítése.

Végeztem, későbbiekben ezek a dolgok a többi posztban lesznek elásva, ha megemlítem.

Címkék: teszt pc hd ps3 psp tesztek xbox 360 games playstation 3 ps3 slim playstation 3 slim playstation portable

A bejegyzés trackback címe:

https://gamerhns.blog.hu/api/trackback/id/tr151382476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása